139 Daftar Permata Pintar

Bangi, 18 Jan- Seramai 139 orang pelajar tingkatan empat menjadi kumpulan pertama yang mendaftar bagi program Permata Pintar di sini semalam. Mereka ini dipilih berdasarkan saringan yang telah dibuat sebanyak 3 ujian sebelum ini iaitu Ujian Permata Pintar UKM1, 2 dan 3.

Kesemua pelajar-pelajar ini ditempatkan di Kolej Pendeta Zaaba sehinggalah kolej kediaman Permata Pintar siap sepenuhnya. Blok asrama perempuan dan lelaki masing-masing di Blok B dan Blok G. Yuran bagi mengikuti program ini adalah sebanyak RM1000 untuk satu semester bagi pelajar-pelajar yang ibu bapanya berpendapatan rm10,000 ke atas. Manakala bagi yang berpendapatan bawah RM10,000, tiada yuran yang dikenakan.

Menurut Penaung Program Permata Pintar Negara, Datin Seri Rosmah Mansur berkata para guru yang terlibat untuk mengurus aktiviti pembelajaran dan pengajaran telah pun dilatih sejak pertengahan November lalu yang dikendalikan oleh University of New South Wales, Australia. Beliau menjelaskan lagi sekolah Permata Pintar Negara ini mempunyai autonomi untuk mengurus tadbir mengikut sistem tersendiri.-NadiUKM

About these ads

45 Responses

  1. adakah mereka-mereka yang mendaftar ini merupakan orang2 yg terpilih @ bebas utk sape2 mendaftar?

  2. kene join perkemahan permata pintar dulu… dari situ saringan akan dibuat….

  3. rosmah dapat menjadi IKON dalam bidang pendidikan jika program ni berjaya.. tp duit guna baik2 la…

  4. hmmm……adik aku pun nak daftar gak permata pintar…..ish….adik aku nak jadi pandai gak…so cmne yer?

  5. tbe2 nak jdi cikgu diorang rasanya

  6. macam mane nak daftar ni hah!!!!!!!!

  7. aku tak pandai nak daftar macam mane haha!!!!!!! ~^_^~ ~ `<_<` ~

  8. kami nak dapat 5a………..

  9. i can got to it

  10. Taman Aman Jaya, Lahad Datu, Sabah.

  11. aku xpandai nok daftar gno

  12. i want the permata pintar

  13. saya nak permata pintar

  14. aku nak jadi pandai tapi cmane nak daftar permata pintar???????????:\

  15. bijak

  16. saya akan menyertainya sampai oleh

  17. saye menyertai permata pintar…

  18. saya suka permata pintar

  19. came nk bkk permata pintar?saya tidak tahuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

  20. Hai…tolong bls ye semue…
    macam mana ya nk dftr permata pintar????

  21. i want to do a permata pintar 2011

  22. syok gila

  23. macam mane nak daftar permata pintar nie?

  24. macam mana nak daftar masuk permata pintar???????

  25. excuse me???macam mana nak daftar????tolong balas yaaa?????:)………….

  26. macam mana nak daftar ???????……….ya

  27. macam mana nak daftar???????????

  28. u all…plizz gtaw sye cmne nk dftar permata pintar nyh..

  29. Tel:
    03-8921 7503/7504 (Pejabat Am)
    03-8921 7505 (urusan dengan Penolong Pendaftar)
    03-8921 7512 (urusan berkaitan Program Pendidikan Menengah)
    03-8921 7521/7522/7523 (Urusetia Program Perkhemahan Cuti Sekolah)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

%d bloggers like this: