Pilihanraya Kampus dijangka lepas cuti Raya

DSCN4195Bangi  15- September-  Pilihanraya kampus(PRK) atau pemilihan majlis perwakilan pelajar  akan diadakan pada minggu kedua selepas cuti raya, kebanyakkan penggerak mahasiswa sudah mula tertanya-tanya bilakah tarikh PRK ini akan berlangsung, persoalan ini terjawab apabila kehadiran peti-peti undi disekitar bilik HEP dalam sehari dua ini.

Menurut  seorang pembantu am HEP yang tidak mahu dedahkan idenditinya menyatakan  “pegawai HEP dah mula rasa tekanan disebabkan banyak perkara yang perlu diselesaikan terutamanya Puan Rosma Ayu” ujarnya. Beliau juga meluahkan perasaan kurang  yakin dengan Jawatan kuasa Pemilihan kerana buat kerja seperti melepaskan batuk ditangga.

NADIUKM juga sempat menemu bual  pihak  dari Gabungan Mahasiswa (GMUKM), menurut jurucakapnya saudara Ammar Ishak, “GMUKM sudah bersedia menghadapi pilihanraya pada bila-bila masa sahaja, kami telah sediakan calon dan juga jentera dengan sebaiknya” ujar beliau yang juga merupakan pengerusi Gerakan Mahasiswa Lantang Negara  (GMLN), yang turut bernaung dibawah GMUKM.

Kesungguhan GMUKM agak ketara berbangding Aspirasi jika dilihat secara kasar, apabila GMUKM turun berkempen  sepanjang bulan Ramadhan ini. Namun tidak dapat dinafikan juga kebersediaan Aspirasi kerana mereka dapat menguasai kolej-kolej kediaman dan baru-baru ini mengadakan perkampungan bakal calon Aspirasi di salah sebuah hotel di Seremban,Negeri Sembilan ini juga memberi erti mereka juga siap sedia.

Dijangkakan  kehangatan pilihanraya kampus pada kali ini dijangka kurang berbanding pada pada sesi lepas disebabkan keprihatinan mahasiswa yang kurang mengambil peduli dengan perkara ini, dan mereka  selesa dengan kehidupan harian . -END

Advertisements

2 Responses

  1. mahasiswa ukm ni memang lembab ckit klu bab ni, klu hiburan diorang ni laju la, sbb dah diajar masa awal2 msuk lg.

  2. salam, dah lama dengar tntg pilihanraya kampus ni, ni kali pertama nk tngk mcm mana proses berjalan, xsabar menanti, nk lihat bakal pemimpin masa hadapan negara…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: