“meeting” batal MPP balik Raya awal

surat batal meting mpp 2surat batal meting mppBangi, mensyuarat  bersama Majlis Perwakilan Pelajar (MPP) dengan pihak pentadbiran universiti pada 16 september yang lalu ditangguhkan, pembatalan itu bukan dibatalkan oleh pihak pentadbitan tetapi oleh perwakilan pelajar sendiri yang diketuai Presiden PMUKM iaitu Sdr Nasir Nazri atas alasan kerana ramai MPP sudah balik cuti beraya.

Menurut seorang MPP mahasiswa dari GMUKM  sdr Affandi Abd Rahman menyatakan “ kami tidak tahu langsung meeting ini batal, bila kami datang tidak ada langsung MPP Aspirasi yang hadir” ulasnya yang terkejut dengan tindakan MPP Aspirasi membatalkan mensyuarat tersebut,tegasnya  inilah peluang MPP menyuarakan tentang kebajikan mahasiswa yang diketengahkan kepada mereka.

Seorang pelajar fakulti Sains Sosial dan Kemanusian  bila ditanya berkenaan perkara ini “ sebagai mahasiswa saya  berasa kecewa dengan sikap MPP membatalkan meeting ini, kerana mereka dipilih dan diberi kepercayaan untuk membawa masalah-masalah pelajar kepada pihak pengurusan universiti, alasan balik kampung raya tidak munasabah langsung kerana meting itu itu pun belum masuk cuti lagi ” jelasnya yang juga merupakan pelajar di jabatan sejarah fakulti berkenaan.

Hasil maklumat pihak MPP GMUKM menyalahkan sepenuhnya kepada pihak MPP Aspirasi, kenyataan tentang perkara ini ada dijelaskan dalam blog rasmi GMUKM( gm-ukm.blogspot.com ), ini kerana pihak Aspirasi tidak memaklumkan kepada mereka tentang pembatalan mensyuarat tersebut, sehinggakan wakil GMUKM dari fakulti farmasi dan perubatan juga hadir pada hari tersebut.

aspirasiSebelum ini Presiden PMUKM sdr Nasir dikatakan dilabelkan lembab dan juga memalukan universiti kerana gagal dalam menjaga kebajikan pelajar , termasuklah ketika menjadi panel dalam bicara siswa yang disiarkan dalam TV.

Advertisements

8 Responses

  1. slm, korg tahu ker sebab yg betul nasir tangguh meeting tu, jgn kira nk wat isu, dia da banyak keja lg nk wat, mana sempat nak cover sume benda, fikir la sama, kesian ar dia sama, aku kemampuan dia sejauh mana. ni nadi ukm jgn belah sebelah, jadi media yg telus dan adil

  2. kalo dah lembab tu, lembab la gak… cuba tanya students, sape kenal President PMUKM? sorang pon x kenal sape dia… xde tokoh kepimpinan langsung, kebajikan mahasiswa x amik tau…goyang kaki kt dlm bilik jer…kehulu-kehilir…ape yg dia pikir po xtaw la… dah la x dpt mandat drp mahasiswa nk jd president…menang kt kerusi fak, tp jd presiden? kalo sistem tu dag korup, korup la selamanya…

  3. ismail ko jgn cakap pandai kt sini, aku knal gak team korg tu, group KAMI tu, xleh g kemana pun, br ja nk kenal alam kampus nk tunjuk pandai, bawa idelogi ntah apa2, serabut ja tgk.

  4. ismail…
    ko nie bdk thn brp hah…
    kalo ko bdk mentah x yah nak ckp tentang presiden pmukm la..
    ko blm cukup matang lg..
    ko th x yg presiden 2 pelajar thn akhir kan,
    dia mn ade ms duk kat bilik pmu..sibuk dgn tesis lg tmbh dgn program lg..
    ko x pikir ke…

  5. Masalah tahun berapa tak patut tmbul.kdg2 kita muda usia tp matang.Nasir selaku pre (prsatuan Maple UKM=PMUKM) tak patut mnjadikan alasan tesis itu sbgai bebanan kpd dia sbagai presden. Dh nk brtndg sgt wpun dh final year dn nk kena buat tesis,buat sj la . Uruskan hal2 pljran dan aktvt sebgai presdn dgn baik. Jika rasa presdn itu mmbebankan dan membebalkan kepala hotak si nasir tu,cepat adakan PRK.Biar kami pilih mereka yg betul2 nk mmbuat kebajikan kpd kami.Ini UKM bkn Nasir yg punya. Banyak lg calon2 yg nk berkhidmat.

    -aku selalu nmpak Nasir di kedai print sebelah Azura,sibuk print banner kot?kami mengundi ko Nasir bkn untuk jg pesta konvo nasir oi,bg la org len buat.Apa kejadahnya pre PMUKM mcm tu.Baik ko jd Exco Penerbitan la Nasir oi,bg la presden tu dkt org len.

    Iklas,
    Jentera Aspirasi 2008/2009(KPZ UKM)

  6. pimpinan jgn duk wat pranagi tak elok la uit..
    sedar la diri 2 ada tanggung jawab
    kalau tak leh bawa tagjwb 2 trun je
    bg kat owg len yg berkelayakan
    jgn duk mundurkn ukm ni
    maloooo eden

  7. GM ukm…..gila memimpin untuk kepentingan meraka…

  8. mmng nasir sngt sibuk. final year student akaun 4th year. wakil fep kerusi thn akhir. presiden pmukm. exco konvo. exco alumni. bnyk giler jwtn. nak jaga satu ukm, jaga fep, jaga pesta konvo dan jaga alumni. masa mmng prk, nasir sbgai presiden ade kuasa utk agih kerusi exco pmukm. tp giler kuasa smpai ambik 3 jwtn. mcm pak lah mmng pru 11 thn 2004. jadi pm, mnteri dlm ngri & mnteri kewangan. akhirnye, kantoi pasal tak smpt jaga semua. di tanda giler kuasa. bnding dngn mpp gmukm. cth affandi mpp fpend thn akhir. juga thn akhir mcm nasir. tp takde jwtn ape pun dlm pmukm. so fendi hanye jaga fpend. satu tugas jer. bnding ngan nasri ade 4 tugas. padahal dua2 pun pljr thn 4 kat fakulti masing2. sbb giler kuasa, akhirnye p’bhgian tugas tak seimbang lngsung. nasir bolot sume jwtn utk puaknya aje. kite paham kalau x bg jwtn kat mpp gmukm pasal lain puak. ambik 3 jwtn maksudnye nasir tak percaya kat mpp aspirasi yg lain. orng sendri pun tak guna. mpp aspirasi lain hanye ade 1 portfolio ajer.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: