Borang Kursus Bakal Calon Terhad

082Bangi, 8 Nov- Borang Kursus Kepimpinan Bakal Calon Majlis Perwakilan Pelajar telah dimaklumkan sudah habis, dan terhad sahaja kepada Mahasiswa yang hendak ke kursus berkenaan.

Seorang pelajar yang ingin menyertai kursus tersebut  sdr Hafiz “ saya pergi ke PPP untuk dapatkan borang kursus bakal calon tapi dimaklumkan sudah habis dan terhad sahaja” ujarnya yang kali pertama hendak menyertai kursus tersebut.

Seorang pelajar fakulti Pendidikan sdri Rasyidah “borang memang pentadbiran keluarkan sedikit sahaja dan bila ditanya, mereka jawab dah nak habis, ini agak meragukan. Lagi satu dalam borang tersebut perlu kepada pengesahan Pengetua Kolej dan Dekan Fakulti ,sebelum ini tak ada pengesahan kecuali borang untuk jadi calon, ini agak merumitkan pelajar” jelasnya yang pernah menghadiri kursus pada sesi lepas.

Sebelum ini penyertaan dibuka kepada semua mahasiswa yang berminat untuk menghadiri kursus kepimpinan bakal calon dan pengesahan dari Pengetua dan Dekan Fakulti juga tidak ada.

Pihak NADIUKM akan cuba mendapatkan maklumat lanjut dari Puan Rosma Ayu sebagai orang yang menguruskan sepenuhnya berkaitan kursus berkenaan.

Advertisements

4 Responses

  1. haish… apa lak terhad… adeh… kalu postostat nyer bley x?

  2. xleh r aku rse,,, haih

  3. kalau nk jadi calon jugak??? hahhaa

  4. keterangan perlu pengesahan dekan dan pengetua kolej yg seperti dinyatakan adalah tidak benar sama sekali.. krn ade saje org perseorangan yang mengambil borang tersebut pergi tanpa perlu pengesahan mane2 pihak…
    ape la berita x masuk di akal nie… inya terbuka kpd mane2 pelajar yang berminat nk jd calon la…. rekod pendaftaran yg memerlukan seramai 250 org tetapi yg hadir dan berani sahut cabaran adalah seramai 172 org sahaja…
    msh ada byak lagi kosong… hawat chek ckap xckup…. pikir2 la no…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: