Penamaan calon riuh-rendah

Bangi,25 jan- penamaan calon bagi majlis pemelilihan wakil pelajar UKM pada kali suasana agak riuh. Suasana penamaan menjadi manarik apabila kedua-dua pihak iaitu Aspirasi dan GMUKM mengadakan perarakan mengikut kem masing-masing.

Suasana semakin menarik apabila kedua-dua belah pihak berkumpul di kawasan yang sama untuk melakukan perarakan iaitu pihak Aspirasi di hadapan kolej Dato` Onn dan pihak GMUKM di bulatan kolej Tun Husien Onn.  Semasa perarakan dijalankan dikatakan berlaku pertembungan kedua-dua belah pihak, dan saling mengadakan sorak masing-masing.

Tiba dipusanika suasana menjadi lagi riuh apabila kedua-dua belah pihak membalas sorakan masing-masing, apa yang menarik GMUKM telah melabelkan Aspirasi seperti kuda tunggangan dengan menbawa kuda mainan sebagai simbolik perarakan mereka. Aspirasi pula melabel GMUKM sebagai penipu. Dianggarkan kekuatan GMUKM seramai 200-250 orang, dan pihak Aspirasi sekitar 100 orang.

Menurut seorang pelajar tahun 1 yang menyaksikan perarakan itu “ini kali pertama saya merasa pilihanraya kampus, suasana memang cukup meriah, mungkin tahun depan saya akan terlibat secara langsung dalam PRK bukan sekadar pemerhati” ujarnya yang merupakan pelajar FSSK

Pada masa sekarang merupakan tempoh berkempen, kedua-dua belah pihak giat berkempen bagi memenangkan calon masing-masing. Dijangkakan juga persaingan semakin sengit berdasarkan beberapa isu yang dibawa kedua-dua pihak.

Advertisements

3 Responses

  1. dah letak kude kat situ pastu lupe nk amek..haahaha

  2. yo yo gm.. ayuh truskn pjuangan.. bgkit mnentang kjahilan.. bgerak seirinagn.. mmimpin prubahan.. come n vote 4 gm… sure gm will win dis prk…. come on guys…

  3. Ayuh Lakukan perubahan…{PETANG INI KEPUTUSAN YNG DI NANTIKAN…SEMOGA BERPIHAK PADA GMUKM…AMIN,,,,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: