PC Kolej Aminuddin Baki Kutip Booklet FST

Bangi, 6 Julai 2010 | 12.00pm – Booklet Persatuan Mahasiswa Fakulti Sains Teknologi (PMFST) yang diletakkan bersama buku penilaian generik, kad mentor di dalam beg pemberian pentadbiran FST telah dikutip semula oleh pemudah cara (PC) di Kolej Aminuddin Baki malam tadi.

Bagi mereka yang tertinggal booklet itu di bilik, mereka dikehendaki untuk menyerahkan kepada PC malam ini juga.

Apabila tindakan PC-PC dipersoal beberapa mahasiswa baru, mereka menjawab ia bahaya kerana PMFST adalah pro pembangkang. Kandungan booklet itu adalah pengenalan persatuan yang bernaung di bawah pentadbiran FST yang mana penasihat persatuan tersebut adalah Timbalan Dekan FST sendiri iaitu Prof. Sahrim B Ahmad.

NadiUKM melihat tindakan PC-PC Kolej Aminuddin Baki (KAB) ini sebagai tindakan tergesa-gesa yang terlalu mengongkong mahasiswa baru dan mempunyai kepentingan politik.-NadiUKM

Advertisements

3 Responses

  1. Saya selaku mantan YDP sgt terkilan dgn perkara ini. Untuk pengetahuan NadiUKM, kesemua booklet tu ditaja oleh pihak pentadbiran FST sendiri. Malah, staf2 FST bersama pimpinan PMFST bersama-sama masukkan booklet ke dlm beg2 pelajar baru..Saya rasa PC Amin mmg suka membazir..

  2. Terima kasih atas maklumat.

    Oh, pihak pentadbiran FST yang memberikan peruntukan? PC-PC pula mengutip semula booklet itu.. Pihak NadiUKM melihat perkara ini sebagai satu strategi yang diguna oleh PC-PC untuk kepentingan mereka sehingga sanggup mengambil booklet yang ditaja pihak pentadbiran FST.

  3. kalaulah Pc tahu betapa penatnya nak masukkan booklet dalam fail tu…..ingat sedia fail 5 minit ke?dia x rasa lagi..kalau dia rasa menitis air mata bila orang buat macam tu..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: