NadiUKM Diserang dan Digodam

Sejak kebelakangan ini, NadiUKM telah dimaklumkan oleh krew serta wartawan NadiUKM bahawa terdapat segelintir mahasiswa yang cuba untuk mengeksploitasi nama NadiUKM serta cuba untuk menjatuhkan kredabiliti NadiUKM sebagai media bebas dalam Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM).

Beberapa hari lepas, ada segelintir pihak mula menyerang pihak NadiUKM dengan cuba  meggodam email NadiUKM untuk kepentingan peribadi. Nadiukm telah menerima email daripada admin yahoo berkaitan ada cubaan untuk menceroboh email nadiukm sejurus selepas email NadiUKM di daftar masuk (log in).

Selain itu, terdapat percubaan daripada pihak-pihak tertentu yang cuba menjatuhkan kredabiliti NadiUKM dengan menggunakan nama NadiUKM demi kepentingan peribadi. Ini dilihat di dalam shoutbox blog-blog utama Gabungan Mahasiswa UKM (GMUKM) dan blog utama Ikatan Studi Islam (ISIUKM)  dan beberapa blog pimpinan GMUKM dan ISIUKM dengan komen-komen fitnah.

Disebabkan penyalahgunaan nama NadiUKM di blog-blog tersebut, dengan ini NadiUKM mengistiharkan penghentian penggunaan nama NadiUKM di setiap  blog kecuali komen untuk menyebarkan berita mengenai post berita terkini NadiUKM.

Diharap pihak-pihak yang cuba untuk mennyerang dan menjatuhkan kredabiliti ini insaf dengan segala perbuatan yang dilakukan dan memohon maaf segera terhadap setiap tindakan yang dilakukan

Harap maklum

Ketua Editor NadiUKM

Advertisements

17 Responses

  1. org y terancam je akn melakukan bende tu…

  2. Adakah ini bermakna NADIUKM mmg sebenarnya orang GMUKM sendiri?
    Sebab tu dorang serang NADIUKM dan GMUKM

  3. ap y sy nmpk..
    NADI ni xplen ap2 y berlaku dlm UKM.. dr sisi non-partisan.. sostuju ngn nani spe2 y rse terncm je y akn wt bnde tu… BERANI kerana BENAR..=P

  4. saya nampak NADI UKM ni macam MALAYSIAKINI pulak..
    tapi kenape dia kena serang…??? x fahamla orang yang serang tu…
    jangan usik orang yang tak bersalah kalau kamu yang bersalah…

  5. betul ke kene gondam,
    ni la perangai GMUKM secara lazim, buat cerita palsu seolah2 mereka dianiaya…
    Taktik2 kotor yang biasa sgt da dorang lakukan tiap tahun..

  6. betul ke digondam?
    atau saje ju buat cerita seolah2 mereka dianiaya…
    Sedih betullah GMUKM nie…
    Buat cerita meraih simpati pula…
    Maka sekarang nie kalo nak hantar laporan ke nadi UKM kene hantar kepada siapa ek?
    boleh email terus kepada Aida Rahayu ke ? Ni email dia ke ?
    aida89_sh@yahoo.com

  7. Benar. NadiUKM sangat kesal dengan tindakan pihak yang telah hack email dan akaun blog ini.
    Setelah beberapa jam, dapat diselesaikan.

    kepada alia: anda seolah mengaitkan NadiUKM dengan GMUKM. Ingin NadiUKM tegaskan, NadiUKM adalah media bebas. Anda bebas hantarkan maklumat di pihak anda ke email ukm.nadi@yahoo.com dan tidak perlu hantar ke email orang lain yang tiada perkaitan dengan NadiUKM.

    Oleh yang demikian, pihak NadiUKM berharap pemilik email gurlzpower_suzana@yahoo.com.my yang berjaya masuk ke email dan blog NadiUKM segera insaf.

  8. uh? smpai kene godam plak.. xbaik lah.. aduh.. sape yg tukang buat ni xpk ke xbaik ceroboh2 ni..

  9. ni mesti keja org2 yg x bertamadun. keje nak menyusahkan hidpu org je. dia x tahu agaknya ape itu dosa pahala senang2 hati je menceroboh hak milik org. insaf la weiiii. buat malu mahasiswa jek

  10. aku rasa ni mesti keja budak2 aspirasi. klu tidak x kan la dia nak serang isiukm dan gmukm. klu betul yg serang ni x de kepentingan apa2, mesti dia letak kat blog aspirasi sekali.

    ish3. x sangka budak2 aspirasi sggup wat sampai camtu skali. jahat betul budak2 aspirasi skrang. nasib baik aku dah sokong gm skrang.

  11. ahaha..aku sokong NADIUKM n tolak ASPIRASI DAN GMUKM..sbb NadiUKM lagi bersuara dan aktif walaupn di alam siber…

    kpd yang menggodam tu, hati2 la ye. hari ni anda berjaya, esok terima padahnya…

  12. sabar lah duhai NADIUKM,,
    sesungguhnya Allah sentiasa bersama dengan orang yang sabar. teruskan misi anda dalam memperjuangkan suara2 mahasiswa di dalm media elektronik,, anda berani memperjuangkan isu2 yang timbul dan tidak gentar kepada gertakan beberapa pihak yg cuba menjatuhkan kredibiliti anda.. walau siapa pun anda,, anda berhak diberikan pujian, keran sentiasa kehadapan dalm menyuarakan pendapat dan sekurang2 nya membuka mata kepada sestengah pihak, dlm erti kata apakah itu ertikata perjuangan yg sebenarnya..

  13. tak lupa kepada yang menggodam,, kalu Allah nak tunjuk balasan kat korang, sekejap je,, malulah sikit .. kalu tak malu kepada org lain dan ,, sekurang2 nya malulah pada tuhan yang menciptakan mu dari tanah yakni ALLAH “AZZAWAJALLA,, dan moga2 Allah tunjuk kat padang mahsyar dan sy tuntut untuk itu, walau sy bukan orang yang alim ugama.. tp sy yakin kamu punya niat buruk..cukup2 lah, memalukan saj sebagai mahsiswa yag cerdik pandai,, tp tak guna kecerdikan sahabat2 yang kepada yg lebih ilmiah.. wallahualam

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: